Malzemeler;
1 katı pişmiş ve 1 çiğ yumurtanın sarısı
1/8 litre zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
3 çorba kaşığı krema
1 çay kaşığı çok keskin olmayan hardal
1 adet kornişon turşu
2 çorba kaşığı doğranmış tereotu
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Şeker
Sekiz yumurta
Pişmiş yumurta sarısını ince delikli süzgeçten geçirip bunu çiğ yumurta sarısıyla karıştırın. Sonra buna zeytinyağının yarısını damla damla ilave edin ve yumurtalı karışım krema haline gelince sirkeyi ve kalan zeytinyağını da elde etttiğiniz mayoneze katın. Sonra buna kremayı, hardalı, ufak ufak doğradığımız kornişonu, kıydığınız maydanozu ve tereotunu da karıştırın. Tuzunu, biberini ve bir miktar da şeker koyup sosu bir süre buzdolabında bırakın. Bu arada yumurtaları katı olarak pişirin ve kabuklarını soyduktan sonra ikiye bölün ve tabaktaki sosun üzerine bu yumurtaları koyup servis yapın.
28 Şubat 2009 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder