28 Şubat 2009 Cumartesi
TAVUK KIYMALI BÖREK
1 tavuk gögsü1 soğan1 domates2 sivri bibertuz,karabibersıvıyağkrep için:4 yumurta1 çay b. sıvıyağ1 çay b. su1 su b.süt2 su b. unpanelemek için:1 çay b.süt1 yumurtamısır unuHAZIRLANIŞI:Tavuk gögsünü çok minik doğrayın. doğranmışsoğanla birlikte tencereye alın. biraz sıvıyağilave ederek soteleyin. daha sonra üzerineyune doğranmış domates ve biberleri ekleyin.tuz ve baharat ilave ederek pişmeye bırakın.krep için yumurtaları kırın. üzerine sıvıyağı,suyusütü ve unu ekleyin. akıcı ayran kıvamında olanhamuru kepçeyle tavaya dökerek pişirin. kreplersoğuduktan sonra tavuklu harcı paylaştırın vebörek gibi kenarlarını kıvırarak sarın. önce süt veyumurta karışımına batırın daha sonra arzuyagöre mısır ununa veya galeta ununa batıraraktepsiye alın. fırında 180 derecede üzeri kızaranakadar pişirin. dilimleyerek servis yaparsanız çokda bereketli olur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder